För en tryggare vardag för våra barn.

Hur har du haft det på internet idag?

Boka en utbildningsdag med två av Sveriges stora experter Ulrika Rogland och Mats Andersson som nu föreläser ihop och delar med sig av deras mångåriga erfarenhet när det gäller textförförelse av unga på Internet eller ordet vi ofta hör och ser i media ”Grooming”

Vi frågar ofta våra barn och ungdomar hur de har haft det i skolan men hur ofta frågar vi de hur de har haft det på Internet? Vi ger dem regler för vilka de får träffa och vart de får gå men vi släpper ofta ut dem på internet utan några förhållningsregler eller restriktioner.

Barn och ungdomar tillbringar en stor del av sin fritid på Internet. Det kan kännas lugnt och tryggt att ha dem hemma framför datorn eller med mobilen i knäet men vad är det som möter dem på internet? Många barn och ungdomar blir varje dag sexuellt ofredade under sin vistelse på internet och väldigt få av dem berättar om detta.

Vad kan vi göra för att få barn och ungdomar att våga berätta vad de möter och hur kan vi tillsammans stoppa förövarna på internet?! 

 

Mats Andersson

Mats Andersson har sedan 2002 studerat och upplevt hur förövare på ett effektivt sätt lockar och förför barn och unga på Internet. Mats Andersson är i dag en av Sveriges mest anlitade föreläsare när det gäller riskexponering och internetsäkerhet för barn och unga. Han föreläser för såväl Justitiedepartementet och polismyndigheter som Åklagarmyndigheten och skolor. Han samarbetar även med Rädda barnen, Ecpat.

Ulrika Rogland

Ulrika Rogland arbetade som åklagare 2000-juli 2014 och var en av Sveriges mest profilerade åklagare inom sexualbrott. Hon har ett par stora brottmål som rört grooming på Internet, Alexandramålet och Malmöfallet. Ulrika har vidare skrivit boken ”Jag kände mig speciell” tillsammans med Sven Å Christiansson som handlar om grooming med utgångspunkt från Alexandrafallet. Idag jobbar Ulrika Rogland på advokatbyrå som målsägarbiträde, ombud i vårdnadsmål och offentligt biträde.

 

Ulrika Rogland och Mats Andersson menar att där det finns barn kommer det alltid att finnas de som vill få kontakt med barn, vi ser gärna ökad utbildning för lärare skolpersonal om grooming och frågor kring detta och vi kommer gärna och berättar mer om det vi ser och har sett.

Bästa hälsningar

Mats Andersson och Ulrika Rogland

 
Vill du boka en utbildningsdag? Kontakta oss!

kontakt